معرفی کشور نیجر
جمهوری نیجر در ساحل صحرای آفریقا و در غرب این قاره واقع شده و بین کشورهای الجزایر، بنین، بورکینافاسو، چاد، لیبی، مالی و نیجریه محاط شده است. این کشور اقوام مختلفی را در خود جای داده است و سرزمین نیجر نقش پل ارتباطی آفریقای سیاه به شمال آفریقا را ایفا می سازد. مهمترین منابع طبیعی این کشور، اورانیوم، نفت، طلا، ذغال سنگ و آهن میباشد.
روز ملی جمهوری نیجر
19 دسامبر
جغرافیا
وضعیت جغرافیایی نیجر به عنوان چهار راه ارتباطی شمال آفریقا و آفریقای جنوب صحرا است. این کشور در بین مدار 11 '37 و 23 '33 عرض جغرافیایی و نصف النهار 16 طول جغرافیایی 10 در غرب آفریقا واقع شده است. مساحت این کشور 1.267.000 کیلومتر مربع است و ششمین کشور بزرگ آفریقا از حیث وسعت پس از کشورهای سودان، الجزایر، کنگو، لیبی و چاد میباشد.
جمعیت
نیجر دارای بیش از 25 میلیون نفر جمعیت میباشد.
مناطق
کشور نیجر به 8 منطقه تقسیم میشود: آگادز(AGADEZ)، دوسو(DOSSO)، مارادی(MARADI)، تاوآ(TAHOUA)، تیلابری(TILLABERY)، زیندر(ZINDER)، دیفا(DIFFA) و نیامی NIAMEY (پایتخت)
اقوام
اقوام مختلف در نیجر عبارتند از :
هوساها 53.5 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند؛ در منطقه ی دالول مااوری(شرق نیجر و در نزدیکی شهر دیفا) و شهر زیندر در مرکز و شرق کشور نیجر زندگی میکنند. این قوم با فرهنگ مشترک با مردم کشور نیجریه تا مرز این آن گسترده شده است.
ژرماها و سونراهیها 19 درصد جمعیت که درغرب کشور یافت میشوند و تیرههای ووگوش و کورتیه را هم در بر میگیرد.
طوارق (10.6 درصد) توبو (0.5 درصد) و عرب ها (0.3) در شمال و شمال شرقی
کانوری (4.6 درصد) و بودووما در منتهی علیه شرق کشور نیجر
پل ها (10.4 درصد) پراکنده در سراسر کشور
محیط زیست
صحرای ساوان(صحرای بی درخت) غرب سودان
به استثناء نوار سبز جنوبی نیجر، 80 درصد از این سرزمین را صحرا و ساحل صحرا تشکیل میدهد. دسترسی به آب با وجود ساخت برج های مخازن ذخیره آب در شهرها، همچنان مشکل بیشتر مردم نیجر است.
پیشروی صحرا هر ساله 200.000 هکتار از زمینهای نیجر را تحت تاثیر قرار میدهد. برنامههای دولت برای احیای این زمینها اغلب با خشکسالی و قطع بی رویه درخت ها بمنظور تهیه چوب و نابودی زمینهای کشاورزی مواجه میشود. از سال 1990 یک سوم از مساحت جنگل ها از بین رفته است و تنها سهم یک درصدی از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است.
به مدد تلاش جمعی کشاورزان در احیای طبیعت، در سال 2005 و در مقایسه با سال 1970، بیش از 5 میلیون هکتار از زمینهای این کشور علائم احیای پوشش گیاهی را به خود دیده است. تخریب و فرسایش زمین کاهش، و افزایش باروری و بهره وری کشاورزی به طور چشمگیری بهبود یافته است.
برخی از حیوانات مانند فیل، شیر و زرافه به دلیل تخریب جنگل ها و شکار غیر قانونی در خطر انقراض قرار دارند. آخرین گله از زرافههای آزاد غرب آفریقا در روستای کوره و در نزدیکی شهر نیامی(80 کیلومتری) می زیند. همچنین در منطقه ای مشترک بین سرزمینهای نیجر، بنین و بورکینافاسو پارکی محافظت شده به نام "پارک دبلیو w" (که وجه تسمیه آن بدلیل پیج و خم های رود نیجر در این منطقه که به شکل حرف دبیلو به چشم میخورد) واقع شده است. در رود نیجر، اسب های آبی تا حدی محافظت شده اند که در اثر تکثیر، آنها تهدیدی برای ساکنین محلی رود نیجر محسوب میگردند. در نیمههای شب این موجودات با غارت زمینهای اطراف، طبیعت بکر کناره رود نیجر را از بین میبرند.
زبانها
زبان رسمی نیجر فرانسه است و در حدود ده زبان ملی به شرح ذیل در نیجر وجود دارد:
ـ هوسا
ـ ژرماها و سونراهی
ـ تماشک یا طوراق
ـ پل یا فولفولده
ـ کانوری
ـ عربی
ـ گورمانتشه، توبو و بودووما